IV. Gitár Kamaraverseny, Veszprém

2018. április 25-én Veszprémben, a Csermák Antal Zeneiskola rendezésében valósult meg a IV. Gitár Kamaraverseny. A kezdetben regionálisnak indult rendezvény a nagy érdeklődés miatt már az elmúlt évben országossá fejlődött, így a veszprémi rendező iskola felhívása idén is kiterjedt az egész országra, melyre számos gitáros kamarazenei produkció nevezett. A verseny célja, hogy népszerűsítse a klasszikus gitáron, illetve a klasszikus gitárral együtt más hangszereken megszólaltatott kamarazenét, valamint közelebb hozza egymáshoz a sokszor egymástól elszigetelten dolgozó gitártanár kollégákat és a gitáros növendékeket.

Zeneiskolánk az idén is indított egy olyan formációt a versenyen, melyben a furulya oldalán a gitár is megjelenik kamarapartnerként, de mindemellett egy gitárduó és egy gitárkvartett is nevezett a versenyre. Örömmel számolhatunk be arról, hogy valamennyien szép elismeréseket kaptak.

gitárosok - VeszprémLukács Lilla Réka (furulya) és Liska Dóra (gitár) duója Arany minősítés kapott.

Felkészítő tanáraik: Z. Molnár Ildikó és Kósáné Szabó Beáta.

Farkas Lizett és Liska Dóra gitárduója szintén Arany minősítés szerzett, valamint a három legkiemelkedőbb csoportnak járó díj egyikét is megkapták.

Felkészítő tanáruk: Kósáné Szabó Beáta

A Mánya Balázs, Kőműves Márton, Simon Viktória és Vilhelm Tamás alkotta gitárkvartett Ezüst minősítést kapott.

Felkészítő tanáruk: Braun Julianna.

Szívből gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáraiknak!

Reklámok

Comments are closed.

%d blogger ezt kedveli: